Logowanie:
Zespoły & Producenci Disco Polo > Boys
Boys
Dodano: 2009-08-14, Liczba odsłon: 24960

boys

Wiosną 1991 r. pięciu chłopaków załozyło zespół. Nie wiedzieli jak się będą nazywać, tak więc nazw było kilka: Las Vegas, Black&White, aż w końcu jednogłośnie wybrano nazwę BOYS. Od początku kompozytorem utworów i autorem tekstów jest Marcin Miller. Początki były trudne. Sprzęt po części pożyczony, robiony własnoręcznie, ale zapał chłopaków był wielki. Zespół reklamował się wszędzie. Grał na weselach, dożynkach i wiejskich zabawach - i był bardzo lubiany!

Początkowo zespół tworzyli

Marcin Miller – keyboard, wokal
Robert Sasinowski – gitara, wokal (obecnie Skaner)
Bogdan Kukier – bas (obecnie Maxel)
Krzysztof Cieciuch – perkusja

Przyszedł czas na nagranie pierwszego materiału. Nagrany był w garażu. Firma Blue Star - ówczesny potentat na rynku tego rodzaju muzyki kupiła materiał od zespołu i tak się zaczęło. Kaseta nosiła tytuł "Dziewczyna z marzeń". Znalazł się tam utwór pt. "Wolność", który ku zaskoczeniu firmy stał się wielkim przebojem muzyki disco polo. Następne materiały zespół nagrywał już w profesjonalnych studiach nagraniowych. Po nagraniu kaset "Usłysz wołanie" i "Współne inicjały" kaseta "Miłość jak wiatr" wywindowała zespół na pierwsze miejsca list przebojów. W czerwcu 1996 roku zespół wydaje płytę pt. "Łobuz i drań" i tym materiałem zapewnił sobie stałe miejsce na najwyższym podium. Piosenki z tej płyty są śpiewane przez wszystkich i wszędzie w Polsce i za granicą.

Zespół "BOYS" może poszczycić się wieloma nagrodami i osiągnięciami. Ogólnie posiada 5 platynowych płyty i 2 złote. W 1996 roku podczas wręczania nagród za osiągnięcia w W-wie w klubie Tango odebrał 3 statuetki "Victoria '96" za: zespół roku, Wokalista roku i płytę roku. 27.06.1995 roku w Opolu odebrał nagrodę jako jedyna grupa Disco Polo od TVP. W 1997 i 2001 na festiwalu w Ostródzie zajął 1 miejsce i zdobył nagrodę publiczności. W sumie zespół "BOYS" posiada 17 nagród wręczonych za swoje osiągnięcia.

Dyskografia:

Dziewczyna z marzeń (1991)
Usłysz wołanie (1992)
Wspólne inicjały (1993)
Miłość jak wiatr (1994)
Bawmy się (1995)
Najlepsze przeboje non-stop (1996)
Łobuz i drań (1996)
O.K. (1997)
Kolędy...ale jakie!!! (1997)
Best 1 (1998)
Best 2 (1998)
Tak czy nie (1998)
Boys Mix (1999)
Zadowoleni?! (1999)
Extra! (2001)
Biba (2002)
Przebojowa kolekcja (2003)
Jumpreza (2003)
Wieczni łowcy (2005)
Na Lajcie (2007)
The Best of Boys cz.1 (2008)
The Best of Boys cz.2 (2008)
The Best of Boys cz.3 (2008)
Remix Na Lajcie (2008)


Zespół koncertował w Stanach Zjednoczonych, Grecji, Niemczech, Belgii, Austrii i ma w planach wiele dalszych tras zagranicznych ...
 

Oficjalna strona zespołu: www.boys.art.pl

 


»Oceń zespół:

Srednia: 7.2/10 (151 glosow )


Działy zespołów
Zespoły Disco Polo Zespoły Weselne
Wypromuj Się
Polecamy
Losowe Zespoły Disco Polo
Losowe Zespoły Weselne
Losowe Płyty
zapraszamy do zakupu:

Summer Night - Za...


Wydawca: Green Star
Maxx Dance - Baw ...


Wydawca: Poparazzi
EKEA - Dla Was gr...


Wydawca: EKEA
Zaczaruj mnie


Wydawca:
Diadem - Nasz plan


Wydawca: Green Star



© 2017 www.DiscoStrefa.info. Wszelkie prawa zastrzeżone. powered by jPORTAL2 Regulamin | Polityka Prywatności |Online:    statystyka design: obtulowicz.com