Logowanie:
Zespo艂y & Producenci Disco Polo > Boys
Boys
Dodano: 2009-08-14, Liczba ods艂on: 28843

boys

Wiosn膮 1991 r. pi臋ciu ch艂opaków za艂ozy艂o zespó艂. Nie wiedzieli jak si臋 b臋d膮 nazywa膰, tak wi臋c nazw by艂o kilka: Las Vegas, Black&White, a偶 w ko艅cu jednog艂o艣nie wybrano nazw臋 BOYS. Od pocz膮tku kompozytorem utworów i autorem tekstów jest Marcin Miller. Pocz膮tki by艂y trudne. Sprz臋t po cz臋艣ci po偶yczony, robiony w艂asnor臋cznie, ale zapa艂 ch艂opaków by艂 wielki. Zespó艂 reklamowa艂 si臋 wsz臋dzie. Gra艂 na weselach, do偶ynkach i wiejskich zabawach - i by艂 bardzo lubiany!

Pocz膮tkowo zespó艂 tworzyli

Marcin Miller – keyboard, wokal
Robert Sasinowski – gitara, wokal (obecnie Skaner)
Bogdan Kukier – bas (obecnie Maxel)
Krzysztof Cieciuch – perkusja

Przyszed艂 czas na nagranie pierwszego materia艂u. Nagrany by艂 w gara偶u. Firma Blue Star - ówczesny potentat na rynku tego rodzaju muzyki kupi艂a materia艂 od zespo艂u i tak si臋 zacz臋艂o. Kaseta nosi艂a tytu艂 "Dziewczyna z marze艅". Znalaz艂 si臋 tam utwór pt. "Wolno艣膰", który ku zaskoczeniu firmy sta艂 si臋 wielkim przebojem muzyki disco polo. Nast臋pne materia艂y zespó艂 nagrywa艂 ju偶 w profesjonalnych studiach nagraniowych. Po nagraniu kaset "Us艂ysz wo艂anie" i "Wspó艂ne inicja艂y" kaseta "Mi艂o艣膰 jak wiatr" wywindowa艂a zespó艂 na pierwsze miejsca list przebojów. W czerwcu 1996 roku zespó艂 wydaje p艂yt臋 pt. "艁obuz i dra艅" i tym materia艂em zapewni艂 sobie sta艂e miejsce na najwy偶szym podium. Piosenki z tej p艂yty s膮 艣piewane przez wszystkich i wsz臋dzie w Polsce i za granic膮.

Zespó艂 "BOYS" mo偶e poszczyci膰 si臋 wieloma nagrodami i osi膮gni臋ciami. Ogólnie posiada 5 platynowych p艂yty i 2 z艂ote. W 1996 roku podczas wr臋czania nagród za osi膮gni臋cia w W-wie w klubie Tango odebra艂 3 statuetki "Victoria '96" za: zespó艂 roku, Wokalista roku i p艂yt臋 roku. 27.06.1995 roku w Opolu odebra艂 nagrod臋 jako jedyna grupa Disco Polo od TVP. W 1997 i 2001 na festiwalu w Ostródzie zaj膮艂 1 miejsce i zdoby艂 nagrod臋 publiczno艣ci. W sumie zespó艂 "BOYS" posiada 17 nagród wr臋czonych za swoje osi膮gni臋cia.

Dyskografia:

Dziewczyna z marze艅 (1991)
Us艂ysz wo艂anie (1992)
Wspólne inicja艂y (1993)
Mi艂o艣膰 jak wiatr (1994)
Bawmy si臋 (1995)
Najlepsze przeboje non-stop (1996)
艁obuz i dra艅 (1996)
O.K. (1997)
Kol臋dy...ale jakie!!! (1997)
Best 1 (1998)
Best 2 (1998)
Tak czy nie (1998)
Boys Mix (1999)
Zadowoleni?! (1999)
Extra! (2001)
Biba (2002)
Przebojowa kolekcja (2003)
Jumpreza (2003)
Wieczni 艂owcy (2005)
Na Lajcie (2007)
The Best of Boys cz.1 (2008)
The Best of Boys cz.2 (2008)
The Best of Boys cz.3 (2008)
Remix Na Lajcie (2008)


Zespó艂 koncertowa艂 w Stanach Zjednoczonych, Grecji, Niemczech, Belgii, Austrii i ma w planach wiele dalszych tras zagranicznych ...
 

Oficjalna strona zespo艂u: www.boys.art.pl

 


»Oce艅 zesp贸艂:

Srednia: 6.7/10 (169 glosow )


Dzia艂y zespo艂贸w
Zespo艂y Disco Polo Zespo艂y Weselne
Wypromuj Si臋
Polecamy
Losowe Zespo艂y Disco Polo
Losowe Zespo艂y Weselne
Losowe P艂yty
zapraszamy do zakupu:

Summer Night - Za...


Wydawca: Green Star
Maxx Dance - Baw ...


Wydawca: Poparazzi
EKEA - Dla Was gr...


Wydawca: EKEA
Zaczaruj mnie


Wydawca:
Diadem - Nasz plan


Wydawca: Green Star



© 2019 www.DiscoStrefa.info. Wszelkie prawa zastrze縪ne. powered by jPORTAL2 Regulamin | Polityka Prywatno露ci |Online:    statystyka design: obtulowicz.com